Waarom uw elektrische fiets verzekeren?

Waarom uw elektrische fiets verzekeren?

De elektrische fiets is niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Veel mensen ervaren de voordelen en daarom worden elektrische fietsen elke dag populairder. Tegenwoordig worden er in Nederland meer elektrische fietsen dan reguliere stadsfietsen verkocht. Er zijn tegenwoordig ook veel tweedehands elektrische fietsen. Het punt is echter wel dat een elektrische fiets een behoorlijke investering is. Gemiddeld kost een elektrische fiets namelijk rond de €2000. Daarom wordt ook aangeraden om de fiets te verzekeren. In deze tekst gaan we dieper in op het verzekeren van een elektrische fiets.

Veel elektrische fietsen worden gestolen

In Nederland worden er jaarlijks meer dan 450.000 fietsen gestolen. Elektrische fietsen zijn helemaal populair bij criminelen, vanwege de hoge waarde. Laat uw fiets dan ook verzekeren. Dit is goed voor uw algehele gemoedstoestand.

Fiets verzekering direct afsluiten of onderzoek doen?

Bij de meeste fietsenwinkels heeft u gelijk de mogelijkheid om bij de aankoop van een elektrische fiets een verzekering af te sluiten. Dit klinkt verleidelijk, maar toch adviseren we u om eerst zelf op onderzoek uit te gaan. In de fietsenwinkel heeft u namelijk weinig tijd om de voorwaarden en dergelijke door te lezen. U kunt nog prima later een verzekering afsluiten en dit wordt ook geadviseerd door de consumentenbond. Op internet vindt u verschillende vergelijkingswebsites. Daar kunt u gemakkelijk de prijzen en voorwaarden van de verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar vergelijken.

Verschillende dekkingen

Veel mensen denken dat alle fietsverzekeringen ongeveer hetzelfde bieden, maar dit is niet het geval. U kunt namelijk uit verschillende dekkingen kiezen. Bij veel verzekeringsmaatschappijen kunt u de dekking zelf bepalen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u de fiets alleen tegen diefstal wilt verzekeren en niet tegen beschadigingen. Bij sommige verzekeraars bent u daarentegen ook weer verplicht om een heel pakket af te sluiten. Kijk dus goed welke dekking het beste bij u past. Woont u bijvoorbeeld in een omgeving met veel fietsdiefstallen? Ga dan voor een algehele dekking.

Tweedehands elektrische fietsen verzekeren?

Heeft u een tweedehands elektrische fiets aangeschaft? Veel mensen vragen zich af of die ook te verzekeren is. In principe is het mogelijk om een tweedehands fiets te verzekeren, maar dan heeft u meestal wel een aankoopbon nodig. Zonder de aankoopbon wordt het namelijk lastig om de waarde vast te stellen. Soms kunt u een elektrische fiets ook zonder aankoopbon laten verzekeren. Dan moet u de waarde van de fiets laten bepalen door een fietsenwinkel. Deze geeft u dan een bon met de waarde en extra informatie over de fiets. Die toont u vervolgens aan de verzekeringsmaatschappij. Vaak is het dan wel mogelijk om tweedehands elektrische fietsen te verzekeren, maar lees altijd eerst goed de voorwaarden door.

Conclusie

In deze tekst zijn we dieper ingegaan op het laten verzekeren van uw elektrische fiets. Hopelijk bent u nu goed geïnformeerd. We wensen u veel plezier met uw elektrische fiets!

mijnrechtsbijstandverzekering.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *